Hafiz.my

Hafiz Malaysia

Cara Nak Delete Facebook Timeline Cara Nak Delete Facebook Timeline
  Rata-rata yang mencuba applikasi Facebook yang bakal dilancarkan pada semua iaitu, Facebook Timeline ada yang berpuas hati, ada juga yang rasa rimas. Mungkin... Cara Nak Delete Facebook Timeline

 

Rata-rata yang mencuba applikasi Facebook yang bakal dilancarkan pada semua iaitu, Facebook Timeline ada yang berpuas hati, ada juga yang rasa rimas. Mungkin ia mengambil masa untuk pengguna membiasakan dengan paparan profile yang terbaru itu. Bagi aku Facebook Timeline ni memang menarik tertarik. :)

Ikuti cara urutan untuk memadamkan Facebook Timeline dan kebali ke  profile yang asal.

1) Pergi ke Facebook Developers page ni, klik developers.

2) Cari nama application yang anda buat semasa daftar Facebook Timeline. Contoh: FIUZZ

3) Kemudian klik pada ikon Edit Settings. 

4) Facebook Developers akan keluar paparan seperti dalam gambar di atas dan klik pada link Delete App.

5) Facebook Developers akan paparkan pop-up untuk mengesahkan application yang anda nak Delete tu. Klik Confirm.

Tamat, selamat mencuba. masuk semula ke laman Facebook Home dan klik Profile anda.  :)

 Jika tak dapat dengan cara ini, sila rujuk ke entri ini. Delete Facebook Timeline .

 

  • CikMimpi

    21 December 2011 #1 Author

    knapa yg sy punya kt recently viewed kluar no apps found sdgkan sy buat timeline?

    Reply

  • fiuzzhafiz

    21 December 2011 #2 Author

    Sekarang ni nampak macam developer fb terus implement fb timeline walaupun dah delete apps fb timeline ni.

    Reply

  • siti syazwani

    29 December 2011 #3 Author

    Asal x boleh nk delete ?

    Reply

  • Fatin

    4 January 2012 #4 Author

    dia xkua la edit application tuh..xtau nape.. agknya mmg xleh ubh dh kut spe yg buat timeline nih..sobb3..sedih.. :(

    _________________________
    I added cool smileys to this message… if you don’t see them go to: http://s.exps.me

    Reply

  • leyha

    15 January 2012 #7 Author

    tak boleh delete lah hmm tak rety lah, mcm mane ny? menyesal pulak rase nye :(
    help me plse??

    Reply

  • boboy97

    21 January 2012 #12 Author

    asl x boleh pon..

    Reply

  • SHAZWANIE

    6 February 2012 #14 Author

    SAYE GERAM LA NGAN FACEBOOK SAYE ASYIK JDI PENGESAHAN EMAIL JE……. MCM MNE NK WAT YEEE..

    Reply

    • fiuzzhafiz

      7 February 2012 #15 Author

      cuba masukkan email yang digunakan untuk login FB tu. Then buka acc email tu (cnth: Gmail, YahooMail), cari email dari FB menunjukkan untuk pengesahan email. Dan klik link itu.:)

      Reply

  • ila

    16 February 2012 #16 Author

    kenapa saya punya xde keluar edit setting. .?

    Reply

  • fara

    28 February 2012 #18 Author

    salam.. tumpang tny, kenapa setiap kali sy post kt wall fb dia x keluar dlm home sy dan kwn2 sy x blh like dan comment. dia mcm kejap ad kejap x de….

    Reply

    • fiuzzhafiz

      28 February 2012 #19 Author

      alamak yang itu saya tak tahu pula.hihi. try clear cache kat browser tu. :)

      Reply

  • saiful

    29 February 2012 #20 Author

    mcm mane nak hilangkan TimeLIne ni??

    Reply

  • saiful

    29 February 2012 #22 Author

    macam mana nak hilangkan TimeLine ni -..-

    Reply

  • yun

    1 March 2012 #23 Author

    hm t aboleh ~ still same -_- ~ mcm mne nak tko asal balik ??

    Reply

  • AidahSyazwani

    25 March 2012 #24 Author

    Salam, nak tanya, remover ni boleh membuatkan org yg view profile kite nampak macam Fb lama tak? I mean, kita boleh tgk profile kite mcm yg lama punya kan, if kite buat bende ni, tapi viewers, akan nmpk timeline or profile lama bile view profile kita? Hope u will reply as soon as possible :) tq :)

    Reply

    • fiuzzhafiz

      25 March 2012 #25 Author

      viewers still akan nampak sama. :)

      Reply

  • Liza @ Adzriel AB

    26 March 2012 #26 Author

    tak menjadi..

    Reply

  • aziq rashid

    22 June 2012 #27 Author

    bosan dngn time line aq nk mcm biase je lgi best….

    Reply

  • anti hackers

    26 July 2012 #28 Author

    macam mana nak buat bila account fb kn hack??n ada x cara nak hilangkan nama kita dari google??

    Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *